Over ons

Werkgebied
AJK Stroe/Wekerom is ontstaan door het samenvoegen van AJK Harskamp, Wekerom, Otterlo en AJK Kootwijkerbroek/Stroe. Hierdoor hebben we een werkgebied wat een gedeelte van zowel gemeente Ede als gemeente Barneveld beslaat. Onze “buur-AJK’s” zijn in gemeente Ede AJK Ederveen en in gemeente Barneveld AJK Zwartebroek.

Belangenbehartiging
Als AJK Stroe/Wekerom proberen we jouw belangen als jonge agrarische ondernemer bij de gemeenten te behartigen. Zo zitten we met regelmaat in zowel Ede als Barneveld, met verantwoordelijke wethouders, beleidsmakers en andere belangenbehartigers om tafel.
Op provinciaal, landelijk en Europees niveau doen onze overkoepelende organisaties GAJK, NAJK en CEJA ditzelfde.

Activiteiten
Informatieve avonden
In de winter organiseren we maandelijks een informatieavond over een actueel onderwerp. Omdat we in een heel gemengd gebied zitten kunnen de onderwerpen ook heel afwisselend zijn. Zo zijn er onderwerpen die zich op een specifieke sector richten zoals bijvoorbeeld melkveehouderij of pluimveehouderij, maar ook onderwerpen als politiek of handel op de wereldmarkt komen aan bod.
Daarnaast gaan we ieder jaar een keer een avond en een keer een hele dag op excursie. Ook deze excursies gaan naar uiteenlopende locaties. Zo zijn we de laatste jaren naar Rendac in Son, de pluimveemestverbranding in Moerdijk en de Krone machinefabriek in Spelle (D) geweest.